БСП внася подписи за извънредно заседание идната седмица, заради кризата с

...
БСП внася подписи за извънредно заседание идната седмица, заради кризата с
Коментари Харесай

БСП иска извънредно заседание на НС за кризата с търговския регистър

БСП внася подписи за изключително заседание идната седмица, поради рецесията с електронните системи на Министерството на правосъдието и на Търговския указател.
 
Премиерът да изясни на депутатите какви ограничения се вземат и кой ще понесе политическа отговорност за срутва на системите в страната и какъв е рискът, заключи пред публицисти ръководителят на левицата Корнелия Нинова. Тя напомни, че за изключително съвещания на Народно събрание са нужни 48 подписа. 
От Българска социалистическа партия дефинират обстановката като невиждана рецесия в системите, а държавното управление, по думите на водача на социалистите, явно е безсилно да се оправи.
 
Като втора точка на изключителното съвещание левицата предлага депутатите да обсъдят и проблема с банкрута на застрахователното сдружение " Олимпик " и по какъв начин може да се помогне на засегнатите. Ще бъде препоръчано и решение, с което Народното събрание да задължи правителството/министерството на финансите/ да вземат съответни ограничения.
 
По създание четвърт милион хора са излъгани, парите им са взети и в това време подлежат на глоба, тъй като " Гражданска отговорност " е наложителна, уточни Крум Зарков. Правилните стъпки в този случай, съгласно Българска социалистическа партия, е страната да обезщети хората, които са си плащали вноските, и по-късно отново страната с нейния потенциал да взе участие в производството по неплатежоспособност в Кипър. В Кодекса за обезпечаване е очакван обезпечителен фонд за случаи на неплатежоспособност, какъвто е този, изясни Зарков.

Българска социалистическа партия е и срещу социална поръчка на Министерство на вътрешните работи за оптимизация на вътрешно-организационните процеси в министерството, за така наречен реинженеринг. Тя е за към милион и половина лв., само че най-важното е, че става дума за визия и тактика, обясни Кирил Добрев. Когато се явяват политици на избори, те оферират управнически модел, преди година ГЕРБ имаше тактика за Министерство на вътрешните работи, служител на реда във всяко село, да вземем за пример, напомни той.
 
И добави - министерство с милиард бюджет, 60 хиляди чиновници, академия на Министерство на вътрешните работи - това е безусловно неуместно, самопризнание, че Валентин Радев и политическото управление са некомпетентни. Добрев попита за какво министърът не се опре на професионалното управление и счита ли го за некадърно.
 
Той акцентира, че оставката на вътрешния министър е наложителна и би трябвало да бъде подадена неотложно.
 
Тази социална поръчка е и рискова, защото визира националната сигурност - да повериш на външна компания организацията на работата на Министерство на вътрешните работи, изясни Корнелия Нинова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР